Bijblijfdag Kwijtschelding 2021
De jaarlijkse Bijblijfdag Kwijtschelding richt zich op iedereen die bij het fiscale kwijtscheldingsproces betrokken is. Interessant voor zowel de uitvoerend ambtenaar als de beleidsmedewerker en diegene die het administratief beroepschrift behandelt. Deze dag voegt iets toe voor iedereen die het kwijtscheldingsproces zo efficiënt en effectief mogelijk wil laten verlopen.
Omschrijving
Het programma
We bespreken nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving, de geactualiseerde (norm)bedragen en berekeningsschema’s. We staan stil bij de invloed van de nieuwe beslagregels; hoe wordt dit in 2021 vertaalt binnen de kwijtschelding? We repeteren de toepassing van de kostendelersnorm en kijken naar de discussie over het afschaffen ervan. Ook ontwikkelingen m.b.t. de geautomatiseerde toets en m.b.t. het financiële vermogen van een student staan op de agenda.. Het crediteurenakkoord voor ondernemingen en ondernemers wordt behandeld en ruim aandacht voor relevante ontwikkelingen zoals de invloed van de zorgbonus, de compensatievergoeding vanuit de Belastingdienst en beantwoording van diverse Kamervragen in relatie tot de kwijtscheldingsregeling.
De bijblijfdag is in hoge mate interactief waarbij de nadruk ligt op toepassing in uw praktijk. Wij leggen u gedurende de dag vragen, stellingen en casuïstiek voor. De docent gaat vervolgens over deze onderwerpen met u in gesprek. U kunt vooraf input leveren: welke vragen heeft u, waar loopt u in de praktijk tegenaan, welke situaties of verzoeken vindt u lastig te behandelen? Uw input verwerken wij in ons programma. Eén ding weet u zeker: door uw deelname aan de bijblijfdag bent u optimaal voorbereid om de verzoeken in 2021 te behandelen.
Docent(en)
Geert-Jan is sinds de oprichting van Involon één van de pijlers van ons Kennis- en Opleidingscentrum. Als docent van vele opleidingen draagt hij zijn uitgebreide kennis en ervaring van kwijtschelding en invordering over. Daarnaast geeft hij adviezen op het gebied van het invorderings- en kwijtscheldingsbeleid, waaronder de Leidraad invordering en het Incassoreglement.
Het opleidingsmateriaal
Extra informatie
Dinsdag 26 januari 2021, online via Teams
Maandag 01 februari 2021, online via Teams
Dinsdag 09 februari 2021, online via Teams
Donderdag 18 februari 2021, Utrecht (Aristo), ook online via Teams
Deelnamekosten € 400,- per persoon.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief het (digitale) studiemateriaal en indien u aanwezig bent op de locatie koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een goed verzorgde lunch.