Workshop Bezwaar &
beroep heffingen

 

Utrecht
woensdag 5 juni 2019

 

Person
Involon

Scroll naar beneden voor verdere informatie.

In de workshop rechtsbescherming gemeentelijke heffingen worden de processen van de bezwaar- en beroepsprocedures behandeld. Ook wordt uitleg gegeven over de verschillende wetten waarin deze procedures vastliggen, zoals de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet en de Algemene Wet Rijksbelastingen. In het bijzonder wordt stilgestaan bij de proceskostenvergoeding, de immateriële schadevergoeding en de dwangsom bij niet tijdig beslissen.

Deze workshop is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn op het gebied van de behandeling van bezwaren en beroepen van gemeentelijke belastingen.

Rondom aansprekende uitspraken en arresten wordt kennis in de praktijk gebracht. Geschillen rondom verschillende gemeentelijke belastingen en rondom de meer formele bepalingen worden aan u voorgelegd. Nadat u een standpunt heeft ingenomen over de grieven van de belastingplichtige en het verweer van de heffingsambtenaar, zal de docent de uitspraak of het arrest met u doornemen.  

Scroll naar beneden voor verdere informatie over de inhoud van deze workshop en voor inschrijving.

ADVISEREN, DETACHEREN EN OPLEIDEN

Klik hier om je aan te melden

DatumWoensdag 5 juni 2019.
Tijd 09.00-16.00 uur.
Locatie Utrecht. Op loopafstand van het NS-station.
Inschrijfgeld € 385,- per persoon (excl. BTW).
Inclusief opleidingsmateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.

 Het programma

De volgende onderwerpen worden behandeld:
s De Algemene wet bestuursrecht;
s De Gemeentewet;
s De Algemene Wet inzake Rijksbelastingen;
s Uitvoeringsregels en beleidsregels;
s De processen van bezwaar en beroep;
s Jurisprudentie over de maatstaf van heffing, de belastingschuld of de belastingplicht;
s Jurisprudentie over de toepassing van de formele bepalingen.

Het opleidingsmateriaal

Een print van de getoonde dia’s. De dia’s zijn zodanig samengesteld dat ze kunnen dienen als naslagwerk met verwijsbronnen.

De docent

Placeholder

De workshop wordt verzorgd door Huib Pijpers. Huib is adviseur bij Involon en docent van de INVORM-opleidingen van Involon. Actief op het gebied van consultancy, adviseren, implementeren en inrichten van werkprocessen op het terrein van de belastingheffing, de BAG en de WOZ. Wilt u aandacht vragen voor zaken die u tegenkomt in de dagelijkse praktijk? Stuur uw vraag dan naar kenniscentrum@involon.nl. Huib zal het antwoord zoveel mogelijk proberen te verwerken in het programma van de workshop.

Inschrijven Workshop bezwaar & beroep heffingen

Deelnamekosten € 385,- per persoon.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief het les- en leermateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.
Vul uw gegevens hieronder in. Na verzending van uw aanmelding, ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging. Reserveren of annuleren is niet mogelijk. Bent u onverwachts verhinderd? Laat u dan kosteloos vervangen.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn hoort u van ons dat u definitief bent ingeschreven en versturen wij de factuur. Mocht de opleiding niet doorgaan (wegens te weinig aanmeldingen of andere redenen) dan hoort u dat uiterlijk 10 dagen voor de start van de opleiding.

Uw gegevens

Aanhef

*

*

*

De volgende velden zijn onjuist:

Voortgang:

  • Uw gegevens
  • Gegevens werkgeverControle gegevensUw inschrijving is ontvangen

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met de docent  Huib Pijpers op 024 64 85 900 of h.pijpers@involon.nl