Basiscursus TIOX

 

 

Utrecht:
2 of 3 daagse cursus
maandag 20 & 27 mei, 3 juni 2019

 

Person
Involon

Scroll naar beneden voor verdere informatie. 

De cursus TIOX is het resultaat van de samenwerking tussen het WOZ- Datacenter, de Stuurgroep WOZ van de VNG en Involon. TIOX is het centrale rekenmodel voor het toepassen van de landelijke taxatiewijzers. Het systeem neemt inmiddels een belangrijke rol in bij het taxeren van agrarische en incourante objecten.

Tijdens deze cursus leert u omgaan met taxatiewijzers, u leert op welke wijze TIOX de agrarische en incourante objecten taxeert. Door goed begrip te hebben van de systematiek die binnen TIOX wordt toegepast, bent u in staat de uitkomsten te interpreteren en weet u op welke wijze u kunt bijsturen ingeval u objecten moet taxeren die afwijken van de taxatiewijzer (het referentiekader).

U kunt de keuze maken uit een twee-daagse of een drie-daagse cursus, afhankelijk van uw kennis en ervaring. Voor meer informatie per dag zie hieronder bij "het programma".

Scroll naar beneden voor verdere informatie over de inhoud van de cursus en voor inschrijving.

ADVISEREN, DETACHEREN EN OPLEIDEN

Klik hier om je aan te melden

Data 3-daagse cursus: maandag 20 & 27 mei, 3 juni 2019.
2-daagse cursus: maandag 27 mei en 3 juni 2019.
Tijd 09.00-16.00 uur.
Locatie Utrecht: Aristo Accommodaties Utrecht
Inschrijfgeld Het cursusgeld is € 1.160,- (3 dagen) of € 770,- (2 dagen) (excl. BTW)
Inclusief opleidingsmateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.

 

Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich bezig houdt met de werkvoorbereiding of het taxeren van niet woningen. Als ervaren taxateur kunt u kiezen voor de twee- daagse cursus (dag 2 en 3) en voor de werkvoorbereider of minder ervaren taxateur is de drie- daagse cursus een goede optie.

Het programma

De eerste cursusdag heeft betrekking op de verschillende taxatiemethodieken. We behandelen de huurwaardekapitalisatie methode, de gecorrigeerde vervangingswaarde en het taxeren van agrarische objecten. We volgen hierbij de wijze zoals in de taxatiewijzers van 2018 is opgenomen.

Tijdens de tweede cursusdag behandelen we de functie en werking van het WOZ datacenter, we laten zien op welke wijze marktanalyse vanuit het WOZ DC wordt verricht en welke input van uw gemeente wordt verwacht. Daarnaast behandelen we een aantal specifieke mogelijkheden binnen TIOX, zoals de correctie op kengetallen en een aantal overige elementen waarmee gestuurd kan worden met betrekking tot de waardebepaling. Tot slot zullen de laatste ontwikkelingen ten opzichte van 2017 aan de orde komen.

De derde cursusdag staat in het teken van het in de praktijk werken met de web- applicatie. Veelal maken gemeenten gebruik van eigen software systemen, die middels berichtenverkeer gebruik maken van TIOX. Door het werken met de web-applicatie ziet u welke mogelijkheden u geboden worden. U leert om objecten in TIOX op te voeren en te taxeren.

Het studiemateriaal

U ontvangt de hand-outs van de getoonde dia’s, de instructie TIOX, de algemene taxatiewijzen en de taxatiewijzer HWK. Deze studiemap kunt u na deze introductie gebruiken als naslagwerk. 

De docenten

Met de docent gaat u tijdens de cursus op interactieve wijze aan de slag. Marcel Zwartelé van Involon is de hoofddocent van de cursus. Hij weet alles van de uitvoering van de WOZ bij lokale overheden.
Op de tweede cursusdag deelt Arnold Kloeke van de VNG zijn TIOX-kennis met u. Hij fungeert voor de Stuurgroep-WOZ als projectleider van TIOX en het WOZ-Datacenter.
Op de laatste dag neemt Skitz Fijan, senior taxateur bij de gemeente Den Haag, u mee naar de praktijk van het werken met TIOX. Vanzelfsprekend is er op alle dagen veel ruimte voor eigen inbreng.

Inschrijven Basiscursus TIOX

Deelnamekosten € 1.160,- per persoon voor de 3-daagse cursus en € 770,- voor de 2-daagse cursus.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief het les- en leermateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.
Vul uw gegevens hieronder in. Na verzending van uw aanmelding, ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging. Reserveren of annuleren is niet mogelijk. Bent u onverwachts verhinderd? Laat u dan kosteloos vervangen.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn hoort u van ons dat u definitief bent ingeschreven en versturen wij de factuur. Mocht de opleiding niet doorgaan (wegens te weinig aanmeldingen of andere redenen) dan hoort u dat uiterlijk 10 dagen voor de start van de opleiding.

Uw gegevens

Aanhef

*

*

*

De volgende velden zijn onjuist:

Voortgang:

  • Uw gegevens
  • Gegevens werkgeverControle gegevensUw inschrijving is ontvangen

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met Marcel Zwartelé op m.zwartele@involon.nl.