Heffingsambtenaar
INVORM-h


Gecertificeerde diplomaopleiding tot allround heffingsambtenaar

Inschrijving voor afzonderlijke modules is mogelijk
Module 1 start op 23 april 2019

Person
Involon

Scroll naar beneden voor een beknopte beschrijving van deze opleiding heffingsambtenaar en voor inschrijving
Voor de volledige informatie over het programma, het studiemateriaal, de docenten, data en tijden <klik hier> of stuur een e-mail naar info@involon.nl.

INVORM-opleidingen
Leren wat je moet leren. Niets meer en niets minder. Dat is waar de INVORM-opleidingen voor staan. Dit betekent dat er geen overbodige theoretische kennis wordt gedeeld, maar vooral toepassing in de praktijk en inzicht in het gehele proces. Op deze manier kan de deelnemer zelfstandig aan de slag als gediplomeerd heffing-, invorderings- of kwijtscheldingsambtenaar of BAG-beheerder. De INVORM-opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan. Met oog voor overlappende processen.  

Heffingsambtenaar INVORM-h
Deze opleiding, die ook per module gevolgd kan worden, is voor medewerkers die in het gegevensbeheer, de heffing en de afhandeling van bezwaren werkzaam zijn bij gemeenten, waterschappen, provincies en samenwerkingsverbanden en willen worden opgeleid tot gediplomeerd allround heffingsambtenaar.

De opleiding bestaat in totaal uit 20 hele lesdagen. 
U kunt ook deelnemen aan één of meerdere modules.
Het lesprogramma is opgebouwd vanuit het proces en bestaat uit vier modules.

Module 1. Het belastingbeleid en belastingverordening.
Onder meer de wijze waarop het lokale belastingbeleid tot stand komt, de politieke keuzemogelijkheden en de verankering van dat beleid per belastingverordening.
17 dagdelen, aanvang 23 april 2019.

Module 2. Het gegevensbeheer.
Onder meer de werking van het stelsel van basisregistraties, het gebruiken van gegevens uit de basisregistraties voor het vaststellen van belastingplichtigen, de diverse heffingsmaatstaven en de belastingaanslagen. De beleidsregels die van belang zijn voor het gegevensbeheer worden behandeld, zo ook de gegevens die benodigd zijn en die niet uit een basisregistratie verkregen worden. De werking van de AVG bij het verzamelen van gegevens en het toepassen van de verschillende koninklijke besluiten op het gebied van de gegevensverstrekking.
8 dagdelen, aanvang 17 september 2019.

Module 3. De aanslagregeling en de rechtsbescherming.
Onder meer het proces van het opleggen van de aanslagen, de context van wetgeving en lokale beleidsregels en de vormen van rechtsbescherming zoals bezwaar en beroep.
12 dagdelen, aanvang 26 november 2019.

Module 4. Inleiding op het invorderingsproces.
Onder meer de relatie tussen de heffing en de invordering voor wat betreft het beleid, de gegevens en het uitvoeringsproces.
3 dagdelen, aanvang 17 maart 2020.

Voor de volledige informatie over het programma, het studiemateriaal, de docenten, data en tijden <klik hier> of stuur een e-mail naar info@involon.nl.

ADVISEREN, DETACHEREN EN OPLEIDEN

Klik hier om je aan te melden

.

DatumModule 1 start dinsdag 23 april 2019
Module 2 start dinsdag 17 september 2019
Module 3 start dinsdag 26 november 2019
Module 4 start dinsdag 17 maart 2020
TijdDinsdag vaste cursusdag.
Aanvang 09.00, afsluiting 16.00 uur.
LocatieUtrecht. Op loopafstand van het NS-station Utrecht-Lunetten
CursusgeldVoor de volledige gecertificeerde diplomaopleiding tot allround heffingsambtenaar bedraagt het cursusgeld € 6.510,- .
 Deelname aan
Module 1. Het belastingbeleid en belastingverordening € 3.140,-
Module 2. Het gegevensbeheer € 1.480,-
Module 3. De aanslagregeling en de rechtsbescherming € 2.220,-
Module 4. Inleiding op het invorderingsproces € 555,-

Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief toegang tot VIND Lokale Belastingen, het overige les- en leermateriaal, de beoordeling van de werkplekopdrachten, toetsing, koffie, thee, en tijdens iedere lesdag een goed verzorgde lunch.

 

Deze opleiding heeft het predikaat Registeropleiding SPHBO. Dit predicaat is toegekend door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) na beoordeling van de kwaliteit (onder meer inhoud, niveau en actualiteit) van de opleiding. CPION is onderdeel van de internationaal opererende Lloys's Register Group. 

Voor de volledige informatie over het programma, het studiemateriaal, de docenten, data en tijden <klik hier> of stuur een e-mail naar info@involon.nl.

 

Inschrijven Opleiding Heffingsambtenaar INVORM-h

Voor de volledige diplomaopleiding INVORM-h bedraagt het cursusgeld € 6.510,-. Als u één of meerdere modules volgt dan is het cursusgeld afhankelijk van de gekozen modules. Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief toegang tot VIND Lokale Belastingen, het overige les- en leermateriaal, de toetsing, koffie, thee, en tijdens iedere lesdag een goed verzorgde lunch.
Reserveren of annuleren is niet mogelijk. Bent u onverwachts verhinderd? Laat u dan kosteloos vervangen.

Vul uw gegevens hieronder in. Na verzending van uw aanmelding, ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging.

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn hoort u van ons dat u definitief bent ingeschreven en versturen wij de factuur. Mocht de opleiding niet doorgaan (wegens te weinig aanmeldingen of andere redenen) dan hoort u dat uiterlijk 10 dagen voor de start van de opleiding.

Uw gegevens

Aanhef

*

*

*

De volgende velden zijn onjuist:

Voortgang:

  • Uw gegevens
  • ModulesGegevens werkgeverControle gegevensUw inschrijving is ontvangen

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met de hoofddocent Huib Pijpers op 024 64 85 900 of h.pijpers@involon.nl.