Workshop Vordering IW &
beslagvrije voet

 

Utrecht
dinsdag 25 juni 2019

 

Person
Involon

Scroll naar beneden voor verdere informatie.

De ontvanger (de ambtenaar belast met de invordering) heeft de mogelijkheid om in bepaalde gevallen op eenvoudige wijze belastingschuld te verhalen op geld dat een derde aan de belastingschuldige is verschuldigd. De ontvanger verhaalt het geld door middel van een vordering onder de derde (artikel 19 Invorderingswet 1990).
 
In deze workshop worden de verschillende soorten van vordering besproken waarbij het accent ligt op de vordering op periodieke betalingen: loon, sociale uitkeringen, pensioen, etc. Daarbij wordt, aan de hand van casuïstiek, uitvoerig ingegaan op de berekening van de beslagvrije voet. Het kabinet heeft besloten om af te zien van invoering van de kostendelersnorm in de beslagvrije voet per 1 juli 2015. Desondanks blijft het moeilijk de beslagvrije voet correct toe te passen. Op informatieverzoeken wordt nagenoeg niet (goed) gereageerd en de noodzakelijke informatie kan niet volledig ontsloten worden via systemen. En u krijgt ná het toepassen van de vordering de vragen! Van de belastingschuldige, van de werkgever, van de uitkerende instantie, bewindvoerder, curator, etc.. Van groot belang dat u de materie beheerst en op de hoogte bent van de actualiteit, de knelpunten en de toekomstige ontwikkelingen.
 
De workshop 'Vordering art. 19 IW en beslagvrije voet' is een dag voor de ontvanger, de administratief invorderingsambtenaar, voor de belastingdeurwaarder en de juridische- of beleidsmedewerker die werkzaam is op het terrein van de fiscale invordering.

Scroll naar beneden voor verdere informatie over de inhoud van de workshop en voor inschrijving.

ADVISEREN, DETACHEREN EN OPLEIDEN

Klik hier om je aan te melden

Datum Dinsdag 25 juni 2019.
Tijd 09.00-16.00 uur.
Locatie Utrecht. Op loopafstand van het NS-station.
Inschrijfgeld € 385,- per persoon (excl. BTW).
Inclusief opleidingsmateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.

 Het programma

Een greep uit de onderwerpen:
* De verschillende soorten van vordering ex artikel 19 Invorderingswet 1990
* Stand van zaken m.b.t. het gebruik van de overheidsvordering
* De praktijk van huur, pacht en faillissementsvorderingen
* De wettelijke vereisten en het (administratieve) proces, de procedure
* De (on)mogelijkheden van de vordering op periodieke betalingen
* Informatieplicht belastingschuldige, gegevensverstrekking door derde
* De beslagverboden
* De regeling van de beslagvrije voet zelf
* Invloed van ziektekostenverzekering, woonlasten, kindgebonden budget, etc.
* Effect van andere en verschillende inkomsten
* Verlagen of halveren beslagvrije voet
* Aantasten beslagverbod en beslagvrije voet bij notoire wanbetalers
* Wijziging van omstandigheden, correctie al dan niet met terugwerkende kracht
* Rechtsbescherming

Aan de hand van casuïstiek gaan wij samen met u in op steeds meer voorkomende situaties waar de wet- en regelgeving geen helder antwoord op geeft. Ook de normale toepassing wordt gerepeteerd en verduidelijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden. Van u wordt een actieve bijdrage verwacht.

Het opleidingsmateriaal

Een speciale Involon-Lesbrief, casuïstiek en een hand-out van de getoonde dia’s.
Het opleidingsmateriaal is niet los verkrijgbaar.

De docent

Geert-Jan DümmerGeert-Jan Dümmer verzorgt de workshop. Geert-Jan heeft zijn sporen verdiend op het terrein van de (dwang)invordering bij gemeenten en waterschappen. Hij beheerst als geen ander de kunst om de invorderingsmaterie op een toegankelijke manier te behandelen en is actief in de invorderingspraktijk van lokale overheden.

Wilt u aandacht vragen voor zaken die u tegenkomt in de dagelijkse praktijk? Stuur uw vraag dan naar kenniscentrum@involon.nl. Geert-Jan zal het antwoord zoveel mogelijk proberen te verwerken in het programma van de workshop. Tijdens de dag hoeft u niet alleen te luisteren, u gaat zelf ook een actieve rol spelen bij de behandeling van de casuïstiek.

Inschrijven Workshop vordering IW & beslagvrije voet

Deelnamekosten € 385,- per persoon.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief het les- en leermateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.
Vul uw gegevens hieronder in. Na verzending van uw aanmelding, ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging. Reserveren of annuleren is niet mogelijk. Bent u onverwachts verhinderd? Laat u dan kosteloos vervangen.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn hoort u van ons dat u definitief bent ingeschreven en versturen wij de factuur. Mocht de opleiding niet doorgaan (wegens te weinig aanmeldingen of andere redenen) dan hoort u dat uiterlijk 10 dagen voor de start van de opleiding.

Uw gegevens

Aanhef

*

*

*

De volgende velden zijn onjuist:

Voortgang:

  • Uw gegevens
  • Gegevens werkgeverControle gegevensUw inschrijving is ontvangen

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met de docent Geert-Jan Dümmer op  024 64 85 900 of g.dummer@involon.nl.