Workshop
beleidsregels invordering
(Leidraad Invordering) 

Utrecht
donderdag 13 juni 2019

Person
Involon

Scroll naar beneden voor verdere informatie over deze workshop.

Het formuleren van beleid bij het invorderen en kwijtschelden van belastingen: een keiharde noodzaak. Deze workshop geeft u inzicht in het door de gemeente, het waterschap of het samenwerkingsverband uit te stippelen fiscale invorderingsbeleid. U leert waar u op moet letten, welke keuzes u moet maken en hoe u het invorderingsbeleid vervolgens opneemt in uw eigen fiscale leidraad-invordering-op-maat!

Deze workshop is van belang voor medewerkers van lokale overheden, die zich vertrouwd willen maken met het invorderingsbeleid, zoals de beleidsfunctionaris, de medewerker invordering, het hoofd Belastingen, de juridisch medewerker, enzovoorts. Leerzaam voor iedereen die zich ervan bewust is dat invorderingsbeleid noodzakelijk is voor het beperken van juridische risico’s.

Scroll naar beneden voor verdere informatie over de inhoud van deze workshop en voor inschrijving.

ADVISEREN, DETACHEREN EN OPLEIDEN

Klik hier om je aan te melden

DatumDonderdag 13 juni 2019.
Tijd 09.00-16.00 uur.
Locatie Op loopafstand van het NS-station.
Inschrijfgeld € 385,- per persoon (excl. BTW).
Inclusief opleidingsmateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.

 Het programma

In deze workshop besteden we onder meer aandacht aan:
s De wettelijke vereisten waar het fiscale invorderingsproces aan moet voldoen;
s De rol van de Algemene Wet Bestuursrecht (en de Awb-conforme werkwijze);
s De te maken keuzes binnen het invorderingsbeleid;
s Het vertalen van beleidskeuzes naar de uitvoering;
s Het opstellen van een eigen Leidraad Invordering;
s Het proces om een vastgestelde Leidraad Invordering actueel te houden.

U leert hoe u de wetten, de regels en de voorschriften moet beoordelen om het invorderingsbeleid en de uitvoering hiervan efficiënt in kaart te brengen. U krijgt veel tips uit de praktijk. Al deze aspecten zijn zodanig uitgewerkt dat u niet alleen kennis vergaart, maar dat u zich ook de vaardigheden eigen maakt , die u nodig heeft om te komen tot een praktische eigen leidraad invordering die juridisch voldoet aan alle vereisten. U krijgt volop gelegenheid om ervaringen vanuit uw werksituatie in te brengen.

Het opleidingsmateriaal

Een print van de getoonde dia’s. De dia’s zijn zodanig samengesteld dat ze kunnen dienen als naslagwerk met verwijsbronnen.

De docent

Geert-Jan DümmerDe workshop wordt verzorgd door Geert-Jan Dümmer. Geert-Jan is teamleider kenniscentrum & opleidingen bij Involon en is als adviseur en docent direct betrokken bij uiteenlopende advies- en scholingsactiviteiten. Wilt u aandacht vragen voor zaken die u tegenkomt in de dagelijkse praktijk? Stuur uw vraag dan naar kenniscentrum@involon.nl. Geert-Jan zal het antwoord zoveel mogelijk proberen te verwerken in het programma van de workshop.

Inschrijven Workshop beleidsregels invordering (Leidraad Invordering)

Deelnamekosten € 385,- per persoon.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief het les- en leermateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.
Vul uw gegevens hieronder in. Na verzending van uw aanmelding, ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging. Reserveren of annuleren is niet mogelijk. Bent u onverwachts verhinderd? Laat u dan kosteloos vervangen.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn hoort u van ons dat u definitief bent ingeschreven en versturen wij de factuur. Mocht de opleiding niet doorgaan (wegens te weinig aanmeldingen of andere redenen) dan hoort u dat uiterlijk 10 dagen voor de start van de opleiding.

Uw gegevens

Aanhef

*

*

*

De volgende velden zijn onjuist:

Voortgang:

  • Uw gegevens
  • Gegevens werkgeverControle gegevensUw inschrijving is ontvangen

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met de docent Geert-Jan Dümmer op 024 64 85 900 of g.dummer@involon.nl.