Workshop AVG

Algemene Verordening Gegevensbescherming

 

11 oktober 2018 - Utrecht

Person
Involon

Scroll naar beneden voor verdere informatie over de inhoud van de workshop AVG en voor inschrijving.

´╗┐Weet u inmiddels wat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) betekent voor de uitvoering van de lokale belastingen? Wat moet er allemaal formeel geregeld worden! En bent u al gestart? Wellicht heeft u ervaring opgedaan met datalekken. Weet u daar voldoende over? En is er in uw organisatie voldoende awareness voor gegevensbescherming!

Sinds 25 mei 2018 is de AVG van kracht. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). De workshops die wij in het voorjaar 2018 hebben georganiseerd werden bijzonder hoog gewaardeerd. Met name de oefening met datalekken sloot goed aan. Vanwege de herhaalde vraag naar de workshop AVG bieden wij u nu opnieuw de mogelijkheid om aan deze workshop deel te nemen.

De AVG dwingt bij de uitvoering van lokale belastingen een aantal veranderingen af. Daarnaast is het creëren van awareness voor gegevensbescherming op elk niveau binnen de organisatie van groot belang. Gelet op het grootschalig gegevensbeheer bij de belastingenprocessen van de lokale overheden, vraagt de  AVG om een specifieke aanpak. Met de Workshop AVG biedt Involon alle praktische handreikingen voor de invoering van en omgang met de AVG.

Scroll naar beneden voor verdere informatie en voor inschrijving.

ADVISEREN, DETACHEREN EN OPLEIDEN

Klik hier om je aan te melden

 

Data 11 oktober 2018
Tijd 09.00-16.00 uur.
LocatieLa Vie Meeting Center, Utrecht
Deelnamekosten  € 375,- per persoon.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overig “all inclusive”. Inclusief (digitaal) studiemateriaal, koffie, thee, frisdrank en een uitgebreid lunchbuffet.

 

Het programma

In één dag nemen Hans Versteeg (VNG) en Huib Pijpers (Involon) u mee in het land van de AVG/GDPR, zodat u na afloop van de workshop zelfstandig aan de slag kunt met o.a.:
• Het opstellen van het register gegevensverwerking
• De rol van Functionaris Gegevensverwerking voor belastingen (FG)
• Het houden van audits en de privacy impact analyses (PIA’s) ofwel de risico-inventarisatie
• Het onderkennen van datalekken en de omgang daarmee
• Het creëren van awareness voor gegevensbescherming
• Met het toepassen de besluiten gegevensverstrekking gemeentelijke belastingen en Wet WOZ
• Het invoeren van maatregelen op het gebied van het recht om vergeten te worden

Na het theoretische deel in de ochtend gaat u ’s middags in groepen daadwerkelijk aan de slag met de consequenties van de AVG voor de belastingprocessen en het opstellen van het register gegevensverwerking.

Voor wie bestemd

• Afdelingshoofd heffing en invordering
• (Beleids)medewerkers heffing en invordering
• De Functionaris Gegevensverwerking (FG) van zelfstandige belastingorganisaties
• De strategisch informatieadviseur van zelfstandige belastingorganisaties
• De (decentrale) FG van belastingen
• Functioneel beheerder belastingen
• Privacy jurist

De docenten

Hans Versteeg is projectleider informatievoorziening decentralisaties bij de VNG. Hans werkt voor de publieke zaak. Zijn overtuiging is dat de overheid dicht bij de burgers moet staan, zodat burgers zich betrokken kunnen voelen bij hun overheid. Zijn werkervaring ligt in keteninformatisering en de ontwikkeling van netwerken en samenwerkingsverbanden. Zijn stijl is inhoudelijk gedreven en zijn expertise ligt op het terrein van privacy, gegevensuitwisseling en keteninformatisering. Zijn criterium is: ‘snap ik het zelf, en kan ik het aan anderen uitleggen? '

Huib Pijpers is adviseur bij Involon en docent van de INVORM-opleidingen van Involon. Hij is actief op het gebied van consultancy en het implementeren en inrichten van werkprocessen op het terrein van de heffing, invordering, de BAG en de WOZ. Huib deelt graag zijn enthousiasme voor het de lokale belastingen met iedereen in het fiscale vakgebied. 

Inschrijven Workshop AVG

Deelnamekosten € 375,- per persoon.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief het studiemateriaal en exclusieve toegang tot een digitale servicepagina op onze website, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.
Vul uw gegevens hieronder in. Na verzending van uw aanmelding, ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging. De factuur sturen wij separaat.
Reserveren of annuleren is niet mogelijk. Bent u onverwachts verhinderd? Laat u dan kosteloos vervangen.

Uiterlijk 10 dagen voor de workshop ontvangt u aanvullende informatie, waaronder de definitieve inschrijfgegevens en informatie over de leslocatie.

Uw gegevens

Aanhef

*

*

*

De volgende velden zijn onjuist:

Voortgang:

  • Uw gegevens
  • Gegevens werkgeverControle gegevensUw inschrijving is ontvangen

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met de docent Huib Pijpers op 024 64 85 900 of h.pijpers@involon.nl.