U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Vertraging bij implementatie Wet vereenvoudiging beslagvrije voet

Vertraging bij implementatie Wet vereenvoudiging beslagvrije voet

De Belastingdienst loopt tegen problemen aan bij de invoering van de wet die regelt dat de beslagvrije voet met geautomatiseerd beschikbaar gestelde gegevens kan worden vastgesteld. Daarom treedt de wet niet op 1 januari 2019 in werking. Dat heeft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Tweede Kamer geschreven.
 
Eerder is gemeld dat het jaar 2018 zou worden benut om de wet te implementeren. Het gaat dan om het bouwen en testen van de benodigde ICT-systemen. Het UWV heeft eerder al aangegeven achttien maanden nodig te hebben voor de benodigde inwerkingtreding. Beide organisaties worden geconfronteerd met grote uitdagingen op ICT-gebied. Omdat de stroomlijning van de invorderingsregelgeving het implementatieproces van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet raakt, heeft de Belastingdienst de eerdere planning van implementatie van de wet moeten bijstellen.
 
Er wordt nu gewerkt aan tussenmaatregelen die er op gericht zijn eerder dan de invoeringsdatum toch effect te sorteren bij de groep schuldenaren, die met een voor hen te laag vastgestelde beslagvrije voet worden geconfronteerd.
 
Verder is het de bedoeling dat ook overheidsorganisaties gebruik gaan maken van het Digitale beslagregister. Dit moet zorgen voor noodzakelijke gegevensuitwisseling.
 
Kamerbrief 15 november 2018 <klik hier>
 
 
Workshop vordering ex art. 19 Invorderingswet & de beslagvrije voet
In deze workshop worden de verschillende soorten van vordering besproken waarbij het accent ligt op de vordering op periodieke betalingen: loon, sociale uitkeringen, pensioen, etc. Daarbij wordt, aan de hand van casuïstiek, uitvoerig ingegaan op de berekening van de beslagvrije voet.
Utrecht, 4 december 2018. Voor alle informatie en inschrijving <klik hier>
 

 

Stuur deze pagina door naar een vriend(in)

De volgende velden zijn onjuist:

  •