U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Geen naheffing voor parkeerder die zich in restaurant aanmeldt via Yellowbrick

Geen naheffing voor parkeerder die zich in restaurant aanmeldt via Yellowbrick

Rechtbank Den Haag oordeelt dat het aanmelden bij Yellowbrick vanuit een restaurant in dit geval aangemerkt kan worden als het onmiddellijk verrichten van uitvoeringshandelingen om de parkeerbelasting te betalen. 

Belanghebbende, X, is het niet eens met een naheffingsaanslag parkeerbelasting. X stelt dat hij ten tijde van het opleggen van de naheffingsaanslag vanuit een restaurant bezig was zich aan te melden bij Yellowbrick.
 
Rechtbank Den Haag oordeelt dat het aanmelden bij Yellowbrick vanuit een restaurant in dit geval aangemerkt kan worden als het onmiddellijk verrichten van uitvoeringshandelingen om de parkeerbelasting te betalen. Na het parkeren van zijn auto is X vanwege problemen met de internetverbinding van zijn telefoon een restaurant binnen gelopen om zich via de wifi van het restaurant aan te melden via Yellowbrick. Naar het oordeel van de rechtbank was X ten tijde van het opleggen van de naheffingsaanslag bezig met het verrichten van onafgebroken uitvoeringshandelingen die nodig waren voor het voldoen van de parkeerbelasting. Daarbij neemt de rechtbank in aanmerking dat de aanmelding slechts één minuut na het opleggen van de naheffingsaanslag is gedaan en dat ook met het doen van een digitale aanmelding via de wificode van het restaurant enige tijd is gemoeid. De rechtbank verwerpt de stelling van de heffingsambtenaar dat X bij problemen met de internetverbinding had moeten kiezen om bij de automaat een parkeerkaartje te kopen.
 
Rechtbank Den Haag, uitspraak 09-08-2018, datum publicatie 12-10-2018 <klik hier

Stuur deze pagina door naar een vriend(in)

De volgende velden zijn onjuist:

  •