U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Aanslag lokale belastingen mag zonder expliciete toestemming niet uitsluitend elektronisch verstuurd worden

Aanslag lokale belastingen mag zonder expliciete toestemming niet uitsluitend elektronisch verstuurd worden

Zonder expliciete toestemming mag bestuursorgaan aanslagen niet uitsluitend elektronisch versturen
 
Rechtbank Overijssel oordeelt dat X geen expliciete toestemming heeft gegeven aan GBLT om de post voortaan digitaal te versturen.
 
Belanghebbende, X, is het niet eens met de aanmaningskosten van € 7 die GBLT in rekening heeft gebracht voor het niet tijdig betalen van de aanslag waterschapsbelastingen. X stelt de aanslag niet te hebben ontvangen. GBLT zegt de aanslag elektronisch te hebben verzonden, maar X heeft hier naar eigen zeggen nooit toestemming voor gegeven.
 
Rechtbank Overijssel oordeelt dat X geen expliciete toestemming heeft gegeven aan GBLT om de post voortaan digitaal te versturen. Uit de processtukken maakt de rechtbank op dat X toen hij zich voor de Berichtenbox van MijnOverheid heeft aangemeld, hij ook automatisch is aangemeld voor het ontvangen van digitale post van GBLT (opt-out). Verder is de rechtbank van oordeel dat de heffingsambtenaar niet heeft aangetoond dat de brief met de aanslag digitaal dan wel per post aan X is verzonden. Gelet op het voorgaande heeft de heffingsambtenaar de aanslag dan ook niet op de juiste wijze bekendgemaakt. De aanmaning en het dwangbevel zijn daarom ook ten onrechte uitgevaardigd.
 
Rechtbank Overijssel, 03-08-2018, 16,2392 <klik hier>

 

Stuur deze pagina door naar een vriend(in)

De volgende velden zijn onjuist:

  •