U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Nieuwe rechtsbescherming kwijtschelding later

Nieuwe rechtsbescherming kwijtschelding later

Involon heeft de afgelopen periode regelmatig aandacht besteed aan de wetswijziging (als onderdeel van de Fiscale vereenvoudigingswet 2017) m.b.t. de rechtsbescherming voor de kwijtschelding van belastingen.

Het aloude administratief beroepschrift bij het college/bestuur wordt vervangen door een bezwaarschriftprocedure bij de ontvanger, met daarna de mogelijkheid van beroep, hoger beroep en beroep in cassatie. De rechtsbescherming wordt dus een bestuursrechtelijke procedure conform de Algemene wet bestuursrecht.

De wetgeving treedt in werking op een bij Koninklijk Besluit te bepalen tijdstip. Dat was zo voorzien vanwege de onzekerheid in verband met de toen al voorziene complexiteit in de automatisering bij de Rijksbelastingdienst. Bedoeling was de bepalingen over stroomlijning van de invorderingsregelgeving voor Rijksbelastingen en toeslagen in werking te laten treden op 1 januari 2019. Deze planning blijkt voor de Rijksbelastingdienst niet haalbaar. Als gevolg van een nieuwe prioritering van aanpassingen in de automatisering is besloten dat de stroomlijning van de invorderingsregimes later wordt opgepakt. Dit betekent feitelijk dat de nieuwe rechtsbescherming pas na 2021 te realiseren is.

Bron: 21e halfjaarsrapportage van de Rijksbelastingdienst, april 2018 <klik hier>.

Involon deelt graag kennis!
Bij Involon kunt u terecht voor veel verschillende opleidingsactiviteiten in diverse vakgebieden. Al onze opleidingen kunnen ook incompany bij u op kantoor verzorgd worden. U kiest zelf de locatie en bespaart tijd en geld. Bovendien kan de opleiding geheel op maat worden gemaakt. Hierdoor heeft u een nog groter rendement. Onze incompany opleidingen worden zeer goed beoordeeld. De docenten werken allen ook als adviseur en interim manager. Daarmee bent u dus verzekerd van een goede kwaliteit. <klik hier>.

Mogelijk interessant voor u:
- Diploma-opleiding Kwijtscheldingsambtenaar INVORM-k, start op 12 september 2018 <klik hier>
- Workshop beroep kwijtschelding op 9 november 2018 <klik hier>
- Overzicht alle opleidingen van Involon <klik hier>

 

Stuur deze pagina door naar een vriend(in)

De volgende velden zijn onjuist:

  •