U bevindt zich hier: Home » Medewerkers

Medewerkers

Wij zijn ons ervan bewust dat de kwaliteit van een organisatie als Involon in hoge mate wordt bepaald door de persoonlijkheid, de kennis en de competenties van de medewerkers.
Om u daar een indruk van te geven laten we hier een aantal medewerkers aan het woord.

Claudia Maassen (23) Medewerker lokale belastingen

Michel Berends

Claudia Maassen is in 2015 gestart bij ons zusterbedrijf Invoned en heeft daar in de binnendienst kennis en ervaring opgedaan op het gebied van invordering. Deze kennis gebruikt zij nu in haar rol als medewerker lokale belastingen bij Involon. ‘Ik ben tot nu toe voornamelijk ingezet op projecten met invorderingswerkzaamheden. Door de goede interne opleidingen en begeleiding krijg ik de kans om mijzelf te ontwikkelen en tegelijkertijd de theorie in de praktijk toe te passen’.

De medewerkers lokale belastingen worden bij Involon begeleid door de coördinator of een senior medewerker en ingezet bij gemeenten, waterschappen, provincies en samenwerkingsverbanden. Onze medewerkers worden continu opgeleid door het volgen van verdiepingsmodules. In de projecten kan het geleerde direct in de praktijk worden gebracht. Bij praktische vragen kunnen onze medewerkers bij hun begeleider terecht en ook worden er regelmatig voortgangsgesprekken gevoerd, kortom: opleiden en begeleiden staan hoog in het vaandel.

Claudia: ‘Het direct toepassen van de theorie in de praktijk is voor mij een goede leerschool geweest: hierdoor heb ik het werk snel onder de knie gekregen. En dat mocht ik al bij verschillende opdrachtgevers laten zien. Niet alleen de werkzaamheden maken het werk divers, maar ook de werkomgeving: telkens op een andere plek met andere medewerkers, werkwijzen en visies. Hierdoor moet je flexibel zijn maar leer je ontzettend veel!’

Robèr Nikkelen (31) Medewerker lokale belastingen

Rober NikkelenRobèr Nikkelen werkt sinds 2006 bij Involon. De eerste tijd in combinatie met zijn studie, later fulltime. Inmiddels deed hij ervaring op bij tientallen organisaties: van Emmen, Deurne tot aan Nijmegen en Hoorn. Hij werd ingezet voor werkzaamheden met name op het gebied kwijtschelding en invordering. Bij deze verschillende opdrachtgevers wist hij de theorie, die hij onder meer op deed bij de interne cursussen van Involon, goed toe te passen in de praktijk.

“In de detachering moet je soms lang reizen. Maar deze reistijd is het werk meer dan waard. Het werk bij Involon is afwisselend, omdat je steeds met andere opdrachtgevers en ook werkzaamheden te maken krijgt. De ene keer word ik ingehuurd voor het beoordelen van kwijtscheldingsverzoeken, dan weer om bijvoorbeeld de dwanginvordering op te starten. Doordat je bij veel gemeentes een kijkje in de keuken neemt, doe je niet alleen veel ervaring maar ook contacten op. Op die manier krijg je snel een groot netwerk.”

Cindy van den Bergh (43) Medewerker lokale belastingen

Cindy van den Bergh is een van de allround’ers van Involon en loopt al heel wat jaren mee bij de club. ‘Ik heb veel ervaring opgedaan door het hele land. Al meer dan 10 jaar doorkruis ik heel Nederland. Dit betekent dat ik soms lange dagen maak, maar ik hou van de afwisseling qua werkzaamheden en het werken met verschillende mensen.

‘Ik vind een van de leukste facetten van mijn werk dat ik mijn ervaring over kan brengen op anderen. Dit kunnen collega’s bij Involon zijn maar juist ook de collega’s bij een opdrachtgever. Het leuke is dat ik nu al een aantal jaar telkens opnieuw bij dezelfde opdrachtgevers mee mag draaien. Voor mij voelt dat als een bevestiging dat we het goed doen!’

Werken als detacheringsmedewerker moet je wel liggen. Cindy vervolgt: ‘ik haal mijn energie uit het werken met veel verschillende mensen bij veel verschillende organisaties. Soms ben ik in een week wel bij 4 of 5 verschillende opdrachtgevers te vinden. Elke dag iets anders, veel kilometers maar wel een voldaan gevoel op vrijdagmiddag!’

Huib Pijpers (58) Adviseur & docent

Michel BerendsOp Huib wordt een beroep gedaan als het om de meer gecompliceerde adviesvragen gaat. Deze adviesvragen bestrijken een breed terrein. Inhoudelijk, van BAG tot en met de specifieke gemeentelijke belastingen, maar ook fiscaal juridisch, procesoptimalisatie en kostentoerekening.

De basis voor deze brede inzetbaarheid heeft Huib gelegd in verschillende functies bij de gemeente Maastricht. Gefundeerd op deze verschillende kansen en rollen volgde in 1998 het besef dat een overstap naar de advieswereld meer dan logisch is.

“Mijn werk is in de loop van de jaren alleen maar interessanter geworden. Het begon met het beschrijven van werkprocessen voor de WOZ, waar destijds grote behoefte aan bestond. Ik begeleidde herindelingen door voor de nieuwe gemeente een nieuw belastingprofiel te helpen ontwerpen. Bij iets geheel nieuws bouwen ligt mijn hart ook een beetje. Ook omdat ik daarin, naast mijn vakinhoudelijke kennis, ook mijn bestuurlijke ervaring kwijt kan. Feitelijk zijn al mijn projecten uniek en hebben ze nooit iets repeterend. Trots ben ik op onze dienstverlening voor het bouwen van kwaliteitssystemen wanneer deze opdrachtgevers slagen voor het ISO-certificaat. Recentelijk zijn ook Involon en Invoned ISO-gecertificeerd. Als projectmanager heb ik bijgedragen aan de introductie en doorontwikkeling van de BAG.”

“Als ambtenaar mocht ik als docent optreden. Op mijn rol als docent bij Involon ben ik dan ook zuinig. Het contact met de cursisten houdt me scherp gefocust op de praktijk. Trots ben ik op de opleidingen die ik mede heb kunnen ontwikkeling, zoals INVORM-h voor de heffingsambtenaar en INVORM-b voor de BAG-beheerder.”

“Kijk ik naar de toekomst dan zie ik grote veranderingen op ons afkomen. Als materiële man jeuken mijn handen om een bijdrage te leveren aan de verbreding van het gemeentelijk belastinggebied. Maar ook als de BGT samen met de andere basisregistraties wordt ingevoerd, ontstaat er behoefte aan nieuwe belastingprocessen. En die moeten ontwikkeld en ingevoerd worden. Ik denk dat wij daar, beter dan wie ook, een substantiële bijdrage aan kunnen leveren.”

 

 

 

Stuur deze pagina door naar een vriend(in)

De volgende velden zijn onjuist:

  •