U bevindt zich hier: Home » Medewerkers

Medewerkers

Wij zijn ons ervan bewust dat de kwaliteit van een organisatie als Involon in hoge mate wordt bepaald door de persoonlijkheid, de kennis en de competenties van de medewerkers.
Om u daar een indruk van te geven laten we hier een aantal medewerkers aan het woord.

Lindsay Hermans (25) Medewerker lokale belastingen

Michel Berends

Lindsay is na haar opleiding aan de Hogere Juridische Opleiding in februari 2015 begonnen bij Involon. ‘Mijn eerste werkzaamheden hadden zowel intern als extern betrekking op kwijtschelding. Door de interne cursussen ben je als medewerker op veel gebieden inzetbaar. Het voordeel hiervan is dat je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag kunt. Inmiddels heb ik werkzaamheden verricht voor onder andere Gemeente Hoorn, Gemeente Amstelveen, Regionale Belastinggroep (RBG) te Schiedam en Waterschap de Dommel te Boxtel. Deze opdrachten hadden betrekking op het afhandelen van kwijtscheldingsverzoeken, het behandelen van bezwaarschriften van bedrijfs- en/of woonruimten en het opleggen van belastingaanslagen.' 

De medewerkers lokale belastingen worden bij Involon begeleid door de coördinator of een senior medewerker en ingezet bij gemeenten, waterschappen, provincies en samenwerkingsverbanden. Onze medewerkers worden continu opgeleid door het volgen van verdiepingsmodules. In de projecten kan het geleerde direct in de praktijk worden gebracht. Bij praktische vragen kunnen onze medewerkers bij hun begeleider terecht en ook worden er regelmatig voortgangsgesprekken gevoerd, kortom: opleiden en begeleiden staan hoog in het vaandel.

Lindsay: ‘Involon biedt je de kans om door te groeien. Onlangs heb ik de opleiding INVORM-k kwijtscheldingsambtenaar succesvol afgerond.'

'Wat het leukste is aan werken voor Involon? Geen enkele opdracht is hetzelfde! Iedere opdrachtgever heeft zijn eigen stijl/werkwijze en je moet je als medewerker hieraan kunnen aanpassen. Wat soms wel een uitdaging kan zijn, maar dat maakt het werk ook wel leuk. Je leert hierdoor dat er meerdere invalshoeken kunnen zijn en dat dit tot hetzelfde resultaat leidt.'

Robèr Nikkelen (31) Medewerker lokale belastingen

Rober NikkelenRobèr Nikkelen werkt sinds 2006 bij Involon. De eerste tijd in combinatie met zijn studie, later fulltime. Inmiddels deed hij ervaring op bij tientallen organisaties: van Emmen, Deurne tot aan Nijmegen en Hoorn. Hij werd ingezet voor werkzaamheden met name op het gebied kwijtschelding en invordering. Bij deze verschillende opdrachtgevers wist hij de theorie, die hij onder meer op deed bij de interne cursussen van Involon, goed toe te passen in de praktijk.

“In de detachering moet je soms lang reizen. Maar deze reistijd is het werk meer dan waard. Het werk bij Involon is afwisselend, omdat je steeds met andere opdrachtgevers en ook werkzaamheden te maken krijgt. De ene keer word ik ingehuurd voor het beoordelen van kwijtscheldingsverzoeken, dan weer om bijvoorbeeld de dwanginvordering op te starten. Doordat je bij veel gemeentes een kijkje in de keuken neemt, doe je niet alleen veel ervaring maar ook contacten op. Op die manier krijg je snel een groot netwerk.”

Huib Pijpers (59) Adviseur & docent

Michel BerendsOp Huib wordt een beroep gedaan als het om de meer gecompliceerde adviesvragen gaat. Deze adviesvragen bestrijken een breed terrein. Inhoudelijk, van BAG tot en met de specifieke gemeentelijke belastingen, maar ook fiscaal juridisch, procesoptimalisatie en kostentoerekening.

De basis voor deze brede inzetbaarheid heeft Huib gelegd in verschillende functies bij de gemeente Maastricht. Gefundeerd op deze verschillende kansen en rollen volgde in 1998 het besef dat een overstap naar de advieswereld meer dan logisch is.

“Mijn werk is in de loop van de jaren alleen maar interessanter geworden. Het begon met het beschrijven van werkprocessen voor de WOZ, waar destijds grote behoefte aan bestond. Ik begeleidde herindelingen door voor de nieuwe gemeente een nieuw belastingprofiel te helpen ontwerpen. Bij iets geheel nieuws bouwen ligt mijn hart ook een beetje. Ook omdat ik daarin, naast mijn vakinhoudelijke kennis, ook mijn bestuurlijke ervaring kwijt kan. Feitelijk zijn al mijn projecten uniek en hebben ze nooit iets repeterend. Trots ben ik op onze dienstverlening voor het bouwen van kwaliteitssystemen wanneer deze opdrachtgevers slagen voor het ISO-certificaat. Recentelijk zijn ook Involon en Invoned ISO-gecertificeerd. Als projectmanager heb ik bijgedragen aan de introductie en doorontwikkeling van de BAG.”

“Als ambtenaar mocht ik als docent optreden. Op mijn rol als docent bij Involon ben ik dan ook zuinig. Het contact met de cursisten houdt me scherp gefocust op de praktijk. Trots ben ik op de opleidingen die ik mede heb kunnen ontwikkeling, zoals INVORM-h voor de heffingsambtenaar en INVORM-b voor de BAG-beheerder.”

“Kijk ik naar de toekomst dan zie ik grote veranderingen op ons afkomen. Als materiële man jeuken mijn handen om een bijdrage te leveren aan de verbreding van het gemeentelijk belastinggebied. Maar ook als de BGT samen met de andere basisregistraties wordt ingevoerd, ontstaat er behoefte aan nieuwe belastingprocessen. En die moeten ontwikkeld en ingevoerd worden. Ik denk dat wij daar, beter dan wie ook, een substantiële bijdrage aan kunnen leveren.”

 

 

 

Stuur deze pagina door naar een vriend(in)

De volgende velden zijn onjuist:

  •