Workshop
beleidsregels heffingen

 

 

Utrecht
Woensdag 26 juni 2019

 

Person
Involon

Scroll naar beneden voor verdere informatie over deze workshop.

Leer alles over de beleidsregels voor de heffing van lokale belastingen en hoe deze regels zijn samen te brengen in de Leidraad Heffing.

De workshop beleidsregels heffing lokale belastingen, is gericht op alle beleids- en uitvoeringsregels die verband houden met deze belastingen. Zoals de regels die van belang zijn voor het aanwijzen van belastingplichtigen en belanghebbende in keuze situaties. Tijdens het gegevensbeheer voor de aanslagoplegging, is de beleidsregel ambtshalve vermindering van belang. Deze speelt ook een rol nadat aanslagen beschikt zijn.

De uitvoeringsregeling belastingen geeft regels voor de aanslagoplegging en het aangifte beleid. De beleidsregel bestuurlijk boete ondersteunt ook het proces van aanslagregeling, zoals bij het doen van aangifte en daarnaast het afdwingen van het betalen van de belastingschuld. In het geval een belastingplichtige of een belanghebbende in bezwaar in het gelijk wordt gesteld, dan biedt de beleidsregel toekennen proceskostenvergoeding een richtsnoer.

Al deze beleidsregels staan op zich zelf. Om het overzicht te behouden en de actualiteit te bewaken, laten deze regels zich goed samenbrengen in de Leidraad Heffing. Bij de invordering werkt men al jaren met de Leidraad Invordering. Met het vaststellen van de Leidraad Heffing beschikt men bij de uitvoering van de belastingwerkzaamheden nog maar over twee documenten: de Leidraad Heffing en de Leidraad Invordering.

Scroll naar beneden voor verdere informatie over de inhoud van deze workshop en voor inschrijving.

ADVISEREN, DETACHEREN EN OPLEIDEN

Klik hier om je aan te melden

Datum Woensdag 26 juni 2019.
Tijd 09.00-16.00 uur.
Locatie Utrecht. Op loopafstand van het NS-station.
Inschrijfgeld € 385,- per persoon (excl. BTW).
Inclusief opleidingsmateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.

 

Voor wie

De workshop is voor iedereen die kennis wil opdoen of wil verversen over de beleidsregels van lokale belastingen. Dat kunnen verschillende betrokkenen bij de lokale belastingen zijn, zoals bv. de heffingsambtenaar, de beleidsmedewerker belastingen, de medewerker heffingen.

Het programma

Een greep uit de onderwerpen:
• De beleidsregel aanwijzen van WOZ-belanghebbende in keuze situaties
• De beleidsregel aanwijzen van belastingplichtigen in keuze situaties
• De beleidsregel ambtshalve vermindering
• De uitvoeringsregeling lokale belastingen
• De beleidsregel bestuurlijke boete
• De beleidsregel toekennen proceskostenvergoeding
• De Leidraad Heffing

Het opleidingsmateriaal

U ontvangt de hand-outs van de getoonde dia’s, met verwijzingen naar relevante wet- en regelgeving en modellen voor de beleidsregels. Dit vormt een studiemap die u na de workshop kunt gebruiken als naslagwerk.

De docent

De docent heeft veel ervaring met de lokale heffingen en basisregistraties en is tevens werkzaam als adviseur. Daardoor is hij volledig op de hoogte van de dagelijkse praktijk. Hij gaat in op de knelpunten, recente ontwikkelingen en de laatste stand van de jurisprudentie. Tijdens de dag zult u worden uitgenodigd om een actieve bijdrage te leveren vanuit uw praktijksituatie. Wilt u aandacht vragen voor zaken die u tegenkomt in de dagelijkse praktijk? Stuur uw vraag dan naar kenniscentrum@involon.nl. Uw vraag zal beantwoord worden tijdens de workshop.

Inschrijven Workshop beleidsregels heffing

Deelnamekosten € 385,- per persoon.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief het les- en leermateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.
Vul uw gegevens hieronder in. Na verzending van uw aanmelding, ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging. Reserveren of annuleren is niet mogelijk. Bent u onverwachts verhinderd? Laat u dan kosteloos vervangen.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn hoort u van ons dat u definitief bent ingeschreven en versturen wij de factuur. Mocht de opleiding niet doorgaan (wegens te weinig aanmeldingen of andere redenen) dan hoort u dat uiterlijk 10 dagen voor de start van de opleiding.

Uw gegevens

Aanhef

*

*

*

De volgende velden zijn onjuist:

Voortgang:

  • Uw gegevens
  • Gegevens werkgeverControle gegevensUw inschrijving is ontvangen

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met de docent Huib Pijpers op 024 64 85 900 of h.pijpers@involon.nl.