Bijblijfochtend leges

 


Utrecht
woensdag 8 mei 2019

 

Person
Involon

Scroll naar beneden voor verdere informatie over deze workshop.

De actualiteitenochtend leges is niet alleen interessant voor oud-deelnemers van de Workshop leges, maar ook voor diegene die eens wil proeven van de belangrijkste onderwerpen op het gebied van de leges. U wordt in één dagdeel volledig bijgepraat over alle recente ontwikkelingen. Natuurlijk is er ook ruimte voor uw ervaringen en vragen. De bijblijfochtend is interactief en praktijkgericht. Ook tijdens de afsluitende en uitgebreide gezamenlijke lunch is er een mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen en het napraten met collega’s uit het vakgebied.

Loopt uw legesverordening bij een procedure de kans om onverbindend te worden verklaard?

De leges staan continu in de belangstelling. Het gemeentebestuur verwacht een maximale kostendekking. Belangenverenigingen roepen op tot het maximeren van de legestarieven. De eisen van een transparante berekening van de kostendekking, staan op gespannen voet met de vereenvoudigingen die in de financiële administraties worden doorgevoerd. De huidige economische conjunctuur heeft grote gevolgen voor de betrouwbaarheid van de prognoses van de bouwontwikkelingen. Wekelijks verschijnt nieuwe jurisprudentie. En de roep om duurzame heffingen wordt steeds luider. Alle reden om u in te schrijven voor de bijblijfochtend leges 2019.

Scroll naar beneden voor verdere informatie over de inhoud van deze bijblijfochtend en voor inschrijving.

ADVISEREN, DETACHEREN EN OPLEIDEN

Klik hier om je aan te melden

Datum Woensdag 8 mei 2019
Tijd 09.00-12.30 uur.
Locatie Utrecht. Op loopafstand van het NS-station.
Inschrijfgeld € 295,- per persoon (excl. BTW).
Inclusief opleidingsmateriaal, koffie, thee, frisdrank en afsluitend een uitgebreid lunchbuffet.

 

Het programma

´╗┐Een greep uit de onderwerpen:
• Duurzame leges;
• De wijzigingen in het Besluit Begroting en Verantwoording en de gevolgen voor de berekening van de                 kostendekking;
• De gestelde eisen aan publicatie en bekendmaking van gemeentelijke besluiten;
• De effecten van de komst van Omgevingswet;
• Knelpunten vanuit de praktijk;
• De toepassing van de Handreiking kostentoerekening leges en tarieven;
• De meest actuele en relevante jurisprudentie;
• Dereguleringsmogelijkheden;
• Tips en trucs vanuit de praktijk om de legesproblemen te voorkomen.

Het opleidingsmateriaal

Het opleidingsmateriaal bestaat uit een hand-out van de gepresenteerde dia's en een overzicht van relevante jurisprudentie. Om bij te dragen aan duurzaamheid verstrekken wij ons opleidingsmateriaal waar mogelijk digitaal.

De docent

Nico NijveldDe bijblijfochtend leges wordt verzorgd door Nico Nijveld, als adviseur en docent direct betrokken bij uiteenlopende advies- en scholingsactiviteiten van Involon. Zo ondersteunt Nico lokale overheden met de berekening en verantwoording van de kostendekking van de leges en vertegenwoordigt gemeenten en provincies in juridische procedures. Hij beheerst als geen ander de kunst om de materie rondom de leges op een toegankelijke manier te behandelen.

Wilt u aandacht vragen voor zaken die u tegenkomt in de dagelijkse praktijk? Stuur uw vraag dan naar kenniscentrum@involon.nl. De docenten zullen uw vraag verwerken in het programma.

 

Inschrijven Bijblijfochtend leges

Deelnamekosten € 295,- per persoon.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief het les- en leermateriaal, koffie, thee, frisdrank en afsluitend een uitgebreid lunchbuffet.
Vul uw gegevens hieronder in. Na verzending van uw aanmelding, ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging. Reserveren of annuleren is niet mogelijk. Bent u onverwachts verhinderd? Laat u dan kosteloos vervangen.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn hoort u van ons dat u definitief bent ingeschreven en versturen wij de factuur. Mocht de opleiding niet doorgaan (wegens te weinig aanmeldingen of andere redenen) dan hoort u dat uiterlijk 10 dagen voor de start van de opleiding.

Uw gegevens

Aanhef

*

*

*

De volgende velden zijn onjuist:

Voortgang:

  • Uw gegevens
  • Gegevens werkgeverControle gegevensUw inschrijving is ontvangen

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met Nico Nijveld op 024 64 85 900 of n.nijveld@involon.nl.