Basiscursus
fiscaal invorderingsproces

 

 4-daagse opleiding te Utrecht
startdatum:
maandag 25 maart

Person
Involon

Scroll naar beneden voor verdere informatie.

Toegesneden op de praktijk
In deze cursus staat de invorderingspraktijk van fiscale vorderingen centraal.
U krijgt inzicht in alle aspecten die verband houden met het innen van lokale belastingen.
De cursus is toegesneden op de praktijk van belastingmedewerkers en hun leidinggevenden.
Actuele ervaringen en recente jurisprudentie zijn erin verweven.
In de cursus draait het niet alleen om kennis vergaren, maar vooral ook om het eigen maken van de vaardigheden die nodig zijn voor het efficiënt en op een wettelijk verantwoorde wijze invorderen van belastingen. U krijgt volop de gelegenheid om de theorie te vergelijken met uw eigen werksituatie.

Scroll naar beneden voor verdere informatie over de inhoud van deze cursus en voor inschrijving.

ADVISEREN, DETACHEREN EN OPLEIDEN

Klik hier om je aan te melden

Data start op maandag 25 maart 2019
1, 8 & 15 april
Tijd              09.00-16.00 uur.
Locatie Op loopafstand van het NS-station.
Inschrijfgeld       € 1.525,00 per persoon (excl. BTW). 
Inclusief opleidingsmateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.

 

Voor wie

Deze cursus is van belang voor medewerkers bij lokale overheden, waaronder:
• De invorderingsfunctionaris die vertrouwd wil raken met de invorderingsmaterie en voor wie dit gebied nog relatief nieuw is;
• De invorderingsfunctionaris die zijn theoretische kennis op peil wil houden;
• De ambtenaar die verantwoordelijk is voor het invorderingsbeleid;
• De verantwoordelijke voor invordering bij gemeenten, waterschappen en provincies, die een interne afdeling of een extern invorderings- of deurwaarderskantoor aanstuurt;
• De belastingdeurwaarder die zijn theoretische en praktische kennis over invordering op peil wil houden.

Het programma

De cursus geeft u in een kort tijdsbestek inzicht in alle aspecten die verband houden met de invordering van lokale belastingen. Onder meer relevante wet- en regelgeving (Gemeentewet, Waterschapswet, Invorderingswet, Kostenwet, etc.), de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de administratief invorderingsambtenaar, de belastingdeurwaarder en de ontvanger (en ook de samenwerking tussen genoemde personen en het samenwerken met een extern invorderings- of deurwaarderskantoor), betaaltermijn(en)m betalingen, de betalingsherinnering, de aanmaning, het dwangbevel, de verrekening, het uitstel van betaling, de kwijtschelding op hoofdlijnen, de vordering op loon en andere periodieke betalingen, de tenuitvoerlegging, aansprakelijkheid, insolventie, bescherming en schuldhulp, rechtsbescherming en nog veel meer!

Het opleidingsmateriaal

Hand-out van de behandelde dia’s, toegang tot VIND Lokale Belastingen (dé informatiebron voor heffing, invordering en WOZ bij lokale overheden) en toegang tot een speciale webpagina met aanvullend studiemateriaal.

De docent

Geert-Jan DümmerDeze vierdaagse basiscursus over het fiscale invorderingsproces wordt verzorgd door Geert-Jan Dümmer. De docent heeft zijn sporen verdiend op het terrein van de (dwang)invordering bij gemeenten en waterschappen. Hij beheerst als geen ander de kunst om de invorderingsmaterie op een toegankelijke manier te behandelen en is actief in de invorderingspraktijk van lokale overheden.
Wilt u aandacht vragen voor zaken die u tegenkomt in de dagelijkse praktijk? Stuur uw vraag dan naar kenniscentrum@involon.nl. Geert-Jan zal het antwoord zoveel mogelijk proberen te verwerken in het programma van de cursus.

Inschrijven Basiscursus fiscaal invorderingsproces

Deelnamekosten € 1.525,- per persoon.
Het cursusgeld is excl. BTW en voor het overige "all inclusive". Inclusief het les- en leermateriaal, koffie, thee, frisdrank en tussen de middag een uitgebreid lunchbuffet.
Vul uw gegevens hieronder in. Na verzending van uw aanmelding, ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging. Reserveren of annuleren is niet mogelijk. Bent u onverwachts verhinderd? Laat u dan kosteloos vervangen.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn hoort u van ons dat u definitief bent ingeschreven en versturen wij de factuur. Mocht de opleiding niet doorgaan (wegens te weinig aanmeldingen of andere redenen) dan hoort u dat uiterlijk 10 dagen voor de start van de opleiding.

Uw gegevens

Aanhef

*

*

*

De volgende velden zijn onjuist:

Voortgang:

  • Uw gegevens
  • Gegevens werkgeverControle gegevensUw inschrijving is ontvangen

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met de docent Geert-Jan Dümmer op 024 64 85 900 of g.dummer@involon.nl.